Articole

Când este necesar să apelați la serviciile unui psiholog?

Consilierea psihologică sau psihoterapia aduce beneficii persoanelor care se confruntă cu dificultăți emoționale, provocări de viață și probleme de sănătate mintală (precum depresia, tulburările de anxietate, tulburările de alimentație ș.a).

Psihoterapia copilului

Psihoterapia îi ajută pe copii să dea sens sentimentelor și gândurilor dureroase, confuze sau de tristețe. Acest proces începe întotdeauna cu o evaluare clinică realizată într-o primă ședință doar cu părinții/tutorii copiilor.

Adolescența – provocări și oportunități

Tranziția adolescentului, reprezintă o perioadă unică, însoțită de provocari și oportunități.

Adolescenții pot beneficia de întâlnirea cu un terapeut pentru a discuta despre o varietate de subiecte, de la probleme de relaționare, la întrebări despre identitatea sexuală.

Rolul grupurilor de suport în tratamentul infertilității

 

În contextul infertilității, sprijinul persoanelor semnificative este adesea absent, deoarece multe cupluri infertile tind să nu împărtășească dificultățile prin care trec, de teama vulnerabilității în fața comentariilor directe și indirecte ale celor din jur. În plus, majoritatea cuplurilor infertile trec printr-o perioadă în care prietenii lor sunt tineri părinți, ceea ce duce la retragere socială, de teamă că nu vor fi înțeleși.

Implicațiile psihologice ale pierderii de sarcină

 

Pierderea unei sarcini și simptomele emoționale care pot apărea ulterior au implicații asupra sănătății psihologice a femeii. Avortul spontan este una dintre cele mai frecvente complicații din timpul sarcinii și provoacă o mare suferință atât pentru femeie, cât și pentru partenerul de cuplu.