Tipuri de servicii

  Pentru copii şi adolescenți

  • Evaluare psihologică

  • Evaluarea clinică pentru Comisia de Expertiză și completarea Fișei Psihologice (Serviciul de Evaluare Complexă a copilului cu dizabilități, Cmbrae, Cjrae)

  • Evaluarea nivelului de dezvoltare (senzoriomotor, limbaj, inteligență, atenție, memorie și învățare, socio-emoțional, comportamental)

  • Raport evaluare psihologică pentru clasa 0/ grădiniţă

  • Consiliere psihologică

  • Terapia tulburărilor din spectrul autismului; ADHD; Sindrom Down

  • Terapie ocupațională

  • Terapie logopedică

  • Orientare vocațională

  Pentru adulți

  • Evaluare psihologică

  • Consiliere psihologică

  • Consiliere parentală

  • Eliberare avize psihologice: 

               • Aviz însoţitor/asistent personal

               • Aviz asistent maternal

               • Aviz Fertilizare in vitro cuplu

  Ateliere pentru copii

  Atelier de stimulare senzorială și socializare

  Prin intermediul grupului, copilul învață să socializeze cu alți copii și adulți.


  Descriere

  Prin intermediul activităților terapeutice, jucăriilor și interacțiunii se vor stimula și dezvolta abilitățile motrice, senzoriale, lingvistice, sociale și cognitive. Ne vom distra, ne vom juca și vom învăța – împreună. În plus, părinții care însoțesc copiii vor descoperi noi activități pe care le pot practica și acasă.


  Structura atelierelor

  Fiecare grup va fi format din maximum 5 diade părinte-copil;

  Atelierele au loc săptămânal și au durata de 50 de minute.

  Atelier de dezvoltare emoțională

  Atelierele conțin activități creative care conduc la utilizarea resurselor copiilor în planul cognitiv, social și emoțional.


  Descriere

  Beneficiile atelierelor de dezvoltare emoțională constau în optimizarea exprimării emoțiilor, nevoilor și dorințelor, a deschiderii în relația cu părinții și a interacțiunii cu ceilalți.

  Ca metode de lucru vom utiliza jucăriile, desenul, colajul, muzica și dansul, jocul de rol, modelajul, poveștile terapeutice.


  Structura atelierelor

  Fiecare grup va fi format din maximum 10 copii;

  Atelierele au loc săptămânal și au durata de 50 de minute.

  Atelier de logopedie

  Atelierele sunt recomandate preșcolarilor. Aceștia vor fi ajutați și stimulați să își dezvolte limbajul receptiv și expresiv, vocabularul, inițiativa în comunicare, să se exprime clar, corect și coerent.


  Descriere

  Logopedia este știința care se ocupă cu studierea limbajului: atât de producerea, apariția și dezvoltarea lui, cât și de corecția și prevenția tulburărilor acestuia. Este o disciplină cu un pronunțat caracter practic, care vizează educarea limbajului, optimizarea comunicării, a înțelegerii și a stabilirii relațiilor specific umane.

  Atelierele logopedice presupun implicarea copiilor în diverse activități specifice vârstei (repetarea unor silabe, cuvinte, propoziții, jocuri educative, asamblarea de puzzle-uri, rezolvarea unor fișe, alcătuirea de propoziții după imagini) care fac ca întâlnirea cu specialistul să fie percepută pozitiv de către copii. Terapia logopedică de grup contribuie la o relaționare pozitiva cu cei din jur, o adaptare facilă la viața socială și o dezvoltare armonioasă a personalității copilului.


  Structura atelierelor

  Fiecare grup va fi format din maximum 10 copii;

  Atelierele au loc săptămânal și au durata de 50 de minute.

  Ateliere pentru adolescenți

  Atelier de suport emoțional și dezvoltare personală

  Trecerea de la copilările la maturitate poate fi confuză și înfricoșătoare. Adolescenții pot avea impresia că nu sunt înțeleși de nimeni. În cadrul grupului, adolescenții sunt încurajați să iasă din rutina lor zilnică și să vorbească despre preocupările lor. Atelierul le permite adolescenților să se cunoască mai bine, să împărtășească gândurile și emoțiile lor, fiind o oportunitate pentru ei de a se relaxa, de a fi împreună într-un spațiu securizant, de a fi ascultați și sprijiniți în găsirea propriilor răspunsuri.


  Descriere

  Atelierele se adresează unei game largi de dificultăți, inclusiv:

  • Sentimente de depresie sau anxietate;

  • Gestionarea gândurilor, sentimentelor sau comportamentului dificil;

  • Evenimente dureroase sau traumatice;

  • Dificultăți de relaționare cu familia, prietenii, colegii;

  • Dependențe, inclusiv de jocuri;

  • Autoagresiune;

  • Abuz de substanțe.


  Structura atelierelor

  Grupele pentru atelier sunt formate din maximum 10 participanți și sunt organizate săptămânal, ținându-se cont de vârsta acestora.

  Durata atelierelor este de 90 de minute.

   

  Ateliere pentru adulți

  Grup de suport pentru femeile/cuplurile care se confruntă cu infertilitate

  Mai mult


  Descriere

  Pe parcursul a 10 întâlniri de grup vă vor fi oferite informații cu privire la tulburările emoționale asociate infertilității, metode și tehnicile de relaxare, relația de cuplu, dificultățile percepute și recomandări medicale și psihologice în legătură cu sănătatea reproducerii.

  Durata fiecărărei întâlniri va fi de aproximativ 90 de minute.

  Deoarece preferăm calitatea procesului, grupurile sunt limitate la un număr de 10-12 persoane.

  Fiecare atelier conţine informaţii strâns legate de cele anterioare și este importantă prezenţa la cele 10 întâlniri ale programului.


  Obiective

  Atelierele au scop psihoeducativ, astfel încât femeile/cuplurile care se confruntă cu infertilitatea să se înțeleagă mai bine, să cunoască procesul prin care trec, să devină conștienți de alegerile, resursele și limitele lor și să înțeleagă importanța sprijinului social.

  Ateliere prenatale

  Mai mult


  Descriere

  Pe parcursul a 10 întâlniri de grup vă vor fi oferite informații cu privire la schimbările care au loc în sarcină, dezvoltarea fătului, atașament, pregătirea psihologică pentru naștere și asumarea rolului parental.

  Durata fiecărărei întâlniri va fi de aproximativ 90 de minute.

  Deoarece preferăm calitatea procesului, grupurile sunt limitate la un număr de 10-12 persoane.

  Fiecare atelier conţine informaţii strâns legate de cele anterioare și este importantă prezenţa la cele 10 întâlniri ale programului.


  Obiective

  Atelierele au scop psihoeducativ, astfel încât femeile însărcinate să se înțeleagă mai bine, să cunoască procesul prin care trec (etapele sarcinii, nașterii și sosirii unui copil), să devină conștiente de alegerile, resursele și limitele lor și să înțeleagă importanța legăturii afective mamă-făt în formarea și consolidarea atașamentului pre și postnatal.

  Ateliere postnatale

  Mai mult


  Descriere

  În timp ce multe femei se confruntă cu modificări ușoare ale dispoziției în timpul sau după nașterea unui copil, 15-20% dintre femei prezintă simptome semnificative de depresie sau anxietate.

  Oricare dintre următoarele simptome:

  -sentimente de tristețe, depresie, anxietate;

  -iritabilitate;

  -tulburări de somn;

  -tulburări de alimentație;

  -dificultăți de conectare emoțională cu bebelușul;

  -sentimente de neputință;

  -dar și multe altele ar putea indica faptul că vă confruntați cu dificultăți emoționale postnatale.


  Obiective

  Sănătatea emoțională a mamei prezintă o importanță deosebită, mai ales în primele săptămâni de la naștere, când este mult mai vulnerabilă. Deoarce felul în care se simte mama are un impact major asupra sănătății și dezvoltării bebelușului, starea ei de bine trebuie să primeze. Astfel, atelierele de suport emoțional postnatal au scop psihoeducativ prin accesul la informații privind tipurile de tulburări emoționale după naștere, precum și strategii de reziliență (modalități de gestionare a dificultăților și provocărilor acestei perioade).


  Structura atelierelor

  Durata fiecărei întâlniri va fi de aproximativ 90 de minute.
  Deoarece preferăm calitatea procesului, grupurile sunt limitate la un număr de 10-12 persoane.

  Pentru părinți – Programul de educație parentală Cercul Siguranței

  Mai mult


  Cui se adresează?

  Programul se adresează părinților care au copii între 0 și 6 ani sau bunicilor, bonelor, îngrijitorilor, părinților adoptivi, educatorilor care vor să își îmbunătățească relația cu copiii.


  Descriere

  Toți părinții își doresc să aibă o relație bună cu copiii lor. Cu toate acestea, zi de zi apar multe dificultăți care tulbură această relație.

  Specialiștii au creat Metoda de Educație Parentală Cercul Siguranței, dorind să ofere suport părinților care aleg acest mod de a relaționa cu copiii lor, de la naștere până la adolescență și chiar mai departe. De fapt, s-au constatat rezultate remarcabile în urma practicării acestui mod de relaționare chiar și în relațiile de cuplu.

  Pe parcursul a 8 întâlniri, programul propune o abordare a relației părinte-copil care înlătură obstacolele și deschide calea spre manifestarea sensibilității noastre înnăscute de a vedea și a răspunde nevoilor emoționale ale copiilor.

  Grupul de părinți va funcționa ca un spațiu de siguranță în care aceștia vor fi susținuți să reflecteze asupra propriei experiențe ca părinți și să înțeleagă nevoile care stau în spatele comportamentului copiilor.

  Circle of Security este unul dintre cele mai bune instrumente pentru părinți, femei însărcinate, bunici, bone, asistenți maternali, asistenți medicali, profesori, educatori și psihologi, adus din fericire și în România.

  De ce mă încântă atât de mult acest program care se desfășoară sub forma a 8 întâlniri? Pentru că la nivel de tehnici de educație parentală te învață să ai curajul de a te privi onest pe tine ca părinte, cu rănile tale din trecut pe care ai nevoie să le vindeci. Cercul Siguranței, o denumire cu adevărat inspirată, pornește de la teoria atașamentului și psihologia dezvoltării și îți dă o altă perspectivă, mai profundă a vieții tale emoționale și a copilului tău.


  Structura programului

  Programul este strucuturat sub forma a 8 întâlniri. În cadrul acestora se vor viziona filmulețe, iar părinții vor fi antrenați pentru a detecta semnalele subtile pe care atât copiii, cât și ei, le transmit prin comportament. De asemenea, prin diferite exerciții de reflectare empatică, părinții vor putea identifica atât zonele de confort emoțional, dar și posibilele puncte de vulnerabilitate în relația cu proprii copii. Acest nou mod de a privi lucrurile va putea funcționa ca o „hartă” care vă va ghida atât în înțelegerea copiilor, cât și a propriei persoane și va deschide calea spre noi moduri de a fi în relație cu copiii.

  Durata fiecărărei întâlniri va fi de aproximativ 90 de minute.